Maricela Cobuz
  • Deputat PSD de Suceava, Circumscripția electorală nr.35

PSD Suceava
OFSD Municipiul Suceava

PSD Suceava

De-a lungul timpului, am realizat proiecte, care au dezvoltat România și au contribuit la integrarea ei europeană și euro-atlantică. PSD ar putea fi numit „partidul bunăstării” sau al „creșterii economice” și asta pentru că, în perioadele 2001-2004 și 2012-2015, a adus creșterea economică în România. De fiecare dată când am guvernat România, am făcut-o bine, iar astăzi se văd rezultatele. Nu pe hârtie, ci în buzunarele fiecărui român. După o perioadă de criză prelungită, am creat din nou cadrul în care România să se dezvolte. Ne mândrim cu asta.

Un guvern PSD a aplicat pentru obținerea statutului de membru al Uniunii Europene în 1995. Apoi tot un guvern PSD a închis capitolele de aderare la Uniunea Europeană. Pentru că ne-a păsat de securitatea noastră, a tuturor, și pentru că am vrut să ducem România cu totul în Occident, am semnat acordul de aderare la NATO. Membrii PSD au obținut recunoașterea profesionalismului lor și astăzi ne bucurăm să fi oferit Uniunii Europene un comisar european.

Aceste rezultate ne-au asigurat accesul în elita politică internațională acolo unde suntem parteneri cu alte partide social-democrate în Partidul Socialiștilor Europeni și în Internaționala Socialistă.
În tot acest timp, am rămas fideli crezului nostru. Acela de a fi aproape de oameni și de a reduce distanțele sociale dintre aceștia, de a oferi o viață mai bună tuturor, în prezent, de a transforma creșterile economice în beneficii reale, palpabile, care răspund nevoilor fiecărui român.

Partidele rămân una din sursele centrale ale democrației. Fără ele, nu există societate democratică. Vremea în care cetățenii se întâlneau în Agora pentru a dezbate a trecut, această responsabilitate fiind delegată, prin intermediul Instituției Reprezentării, partidelor politice. Ca partid, suntem onorați că putem să satisfacem această funcție democratică. Ne vom lupta în continuare pentru a realiza acele proiecte de care românii au cu adevărat nevoie.

Așa cum se întâmplă adesea în politică, de-a lungul timpului, ne-au fost lipite multe etichete, unele onorante, altele mai puțin onorante. Dar noi, membrii PSD, am trecut peste toate și am rămas alături de partid, nu pentru că alcătuim cea mai mare formațiune politică din România, ci pentru că am crezut și credem în valorile social-democrate și într-un prezent mai bun pentru România.

OFSD Municipiul Suceava

”Împreună suntem una dintre cele mai importante structuri organizatorice a PSD. Suntem o forță politică, o voce a electoratului feminin. Am contribuit în anul 2016 la toate luptele importante duse de organizația PSD – iar victoriile istorice obținute ni se datorează și nouă. Suntem o parte vitală a PSD – partid care muncește, care-și asumă eforturi uriașe, care obține întotdeauna rezultate.

Pentru anii următori, ca președinte a organizației municipale Suceava și ca parlamentar, îmi doresc să transform OFSD în forța care schimbă condițiile de viață și de muncă ale femeii. Sunt pași importanți pe care societatea românească trebuie să-i facă pentru ca ”Femeia în România” să aibă drepturi depline, să fie protejată de orice fel de discriminare de gen, să aibă salariu egal cu al bărbatului, să se bucure de toate formele de sprijin de care are nevoie pentru a-și susține simultan cariera și familia, pentru a-și proteja sănătatea și pentru a-și pune în valoare abilitățile.

Astăzi, femeia în România este vulnerabilă, supusă riscului sărăciei, încă dezavantajată pe piața muncii, încă insuficient susținută de stat. De la noi pot veni acele propuneri, acele politici și, mai ales, acea voință care să miște lucrurile și să declanșeze în societate schimbările necesare, pentru ca viața femeii să se schimbe major. De la noi trebuie să vină impulsul și energia pentru că, prin acțiunea guvernării la care participăm, România anilor viitori să fie un spațiu favorabil femeii.

Împreună facem posibile cele mai dificile schimbări și cele mai ambițioase realizări – așa cum am făcut-o de atâtea ori!”

Președinte OFSD Municipiul Suceava,

Deputat dr. Maricela COBUZ