Maricela Cobuz
  • Deputat PSD de Suceava, Circumscripția electorală nr.35

An de an, pe data de 9 mai este celebrată Ziua Europei, eveniment care marchează pacea şi unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman, în 1950, reprezentând primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.

Începând cu 1 ianuarie 2019, România a preluat portofoliul Președinției Rotative a Consiliului Uniunii Europene, astăzi contribuind direct la crearea politicilor europene, la dezvoltarea şi modernizarea societăţii, pe toate planurile de activitate.

Pentru a marca Ziua Europei, instituțiile UE își deschid porțile pentru public în zilele de 4 mai (la Bruxelles), 9 mai (la Luxemburg) și 19 mai (la Strasbourg), cu scopul de a descoperi rolul instituțiilor europene în viața cetățenilor. La Bruxelles și Strasbourg, tema de anul acesta este configurarea viitorului Europei. De asemenea, în toată Europa, înclusiv în România, vor fi organizate evenimente și activități pentru toți cetățenii cu scopul informativ asupra activității instituțiilor UE.

Pe data de 4 mai, România a fost promovată la instituțiile europene din Bruxelles cu ocazia “Zilei porților deschise”. Evenimentul a avut ca scop promovarea României digitale, interactive, creative, elemente care se regăsesc printre prioritățile Președinției române a Consiliului UE. Cu acest prilej, mii de vizitatori care au trecut porțile Consiliului Uniunii Europene au avut ocazia să descopere mai multe informații despre țara noastră.

În calitate de deputat voi milita pentru o Europă unită și voi promova politicile menite să sprijine cetățenii României.            

La mulţi ani, cetăţeni europeni!

Print Friendly, PDF & Email