Maricela Cobuz
  • Deputat PSD de Suceava, Circumscripția electorală nr.35

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este marcată anul acesta în perioada 21-27.01.2019, care pune accent pe importanța screeningului împotriva acestei boli.

Cancerul de col uterin a devenit al doilea tip de cancer ce afectează femeile de toate vârstele din România, după cel mamar, iar țara noastră se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența bolii și pe primul loc la mortalitatea cauzată de această boală.

Peste 4.000 de femei sunt diagnosticate anual cu această boală în România, iar aproximativ jumătate – peste 1.700 – pierd, în fiecare an, lupta cu această boală.

Anul trecut, peste 570.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer de col uterin în întreaga lume, iar peste 311.000 au murit din această cauză.

Cancerul de col uterin este al 4-lea cel mai frecvent diagnosticat și a 4-a cauză de mortalitate prin cancer la femei, la nivel global. În 42 de țări este principala sursă de mortalitate prin cancer la femei.

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este un demers menit să ajute la comunicarea și informarea asupra metodelor de prevenție împotriva acestei boli și la creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la cancerul de col uterin.

Print Friendly, PDF & Email
Categorii: sanatate