Maricela Cobuz
  • Deputat PSD de Suceava, Circumscripția electorală nr.35

Asigurarea imunoglobulinei pe piața din România va fi făcută de către C.N. Unifarm S.A, în baza Legii 182/2018, care a fost promulgată de către Președintele României în data de 16.07.2018.

Compania Națională Unifarm va achiziționa necesarul de imunoglobulină umană în scopul prevenirii deceselor și agravării bolilor generale datorate lipsei acesteia și va asigura distribuția imunoglobulinei umane.

Ministerul Sănătății a depus eforturi în achiziția de imunoglobulină umană și a solicitat sprijinul statelor membre UE în vederea furnizării unor cantități disponibile de imunoglobulină. Necesarul la nivel național este estimat la aproximativ 50 kg/lună iar neasigurarea acestor cantități minime va conduce la creșterea deceselor.

Unifarm România desfășoară o activitate cu caracter social-sanitar, ca parte integrantă a sistemului de ocrotire a sănătății și acționează pe segmentul strategic al României pentru asigurarea nevoilor speciale și pentru prevenirea discontinuităților de medicamente din rețeaua națională a Ministerului Sănătății, dar și pentru creșterea vitezei de reacție în asigurarea cu medicamente în regim de nevoi speciale la nivel național.

Prin această lege se urmărește protejarea sănătății publice în scopul reducerii lipsei cantității de imunoglobulină de pe piața din România prin achiziționarea și distribuirea, de către Unifarm, către unitățile sanitare publice din țară.

Print Friendly, PDF & Email